Vágólapra másolva!
Gyarmati Pankát választotta az elmúlt hét legjobb női hódeszkásának a Nemzetközi Sí Szövetség, amely ebből az alkalomból egy részletes sportolói életrajzot is közölt a honlapján.

A 23 éves magyar versenyző múlt csütörtökön sporttörténelmi sikert ért el, ugyanis megnyerte a hódeszkások Világkupa-sorozatának slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét az egyesült államokbeli Mammoth-ban, ezzel a havas sportok első magyar Vk-győztese lett.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása hangsúlyozza, hogy magyar sportoló először lett a hét legjobbja a FIS-nél, amely a következő kommentárral osztotta meg bejelentését: „Azzal, hogy első magyarként Világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!"

Gyarmati Panka Forrás: Instagram

A slopestyle a szabadstílusú hódeszkások azon szakága, amelyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be különféle trükköket - szaltókat, forgásokat és csúszásokat - a versenyzők.

A pálya körülbelül ezer méter hosszú. A sportolókat összbenyomás alapján hattagú zsűri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. A szám 2014 óta szerepel az olimpia műsorán.