Murray hatodszor elődöntős Melbourne-ben

Murray, Andy
Melbourne, 2016. január 27. A brit Andy Murray, miután 6:3, 6:7, 6:2, 6:3 arányban legyőzte a spanyol David Ferrert az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2016. január 27-én. (MTI/EPA/Filip Singer)
Vágólapra másolva!
A brit Andy Murray hatodszor jutott be az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel szerdán négy szettben felülmúlta a spanyol David Ferrert.

A nagy küzdelmet és kimerítő labdameneteket hozó csata 3 óra 20 percig tartott. Ferrer előzőleg még játszmát sem vesztett a tornán. A világranglistán második Murray következő ellenfele a kanadai Milos Raonic vagy a francia Gae:l Monfils lesz.

A Melbourne-ben négy finálét is elbukó skót korábban bejelentette, hogy odahaza tartózkodó feleségével a közeljövőben várják első gyermeküket, és ha beindul a szülés, akkor otthagyja az Australian Opent. Mivel a nőknél a magyar származású Johanna Konta is bejutott a négy közé, a britek 1977 óta először képviseltetik magukat Grand Slam-elődöntőben férfi és női vonalon is.

A brit Andy Murray, miután legyőzte a spanyol David Ferrert az AusOpenen Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A Gael Monfils-t legyőző kanadai Milos Raoniccsal vált teljessé szerdán, a francia ellenfele 14-ével szemben ezúttal csak 10 ászt ütő, montenegrói származású játékos 2 óra 19 perc alatt jutott tovább a négy közé, ahol a második helyen kiemelt brit Andy Murrayvel találkozik pénteken. Kettejük különpárharca 3-3-ra áll. A kilenc mérkőzés óta veretlen Raonic a 2014-es wimbledoni torna után második Grand Slam-elődöntőjére készülhet.

Eredmények, negyeddöntő, férfiak:
Murray (brit, 2.)-Ferrer (spanyol, 8.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3

Raonic (kanadai, 13.)-Monfils (francia, 23.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4