Vágólapra másolva!
A német Angelique Kerber megállította a magyar származású Johanna Kontát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében. A német játékos 7:5, 6:2-re verte a brit színekben induló játékost. Kerber döntőbeli ellenfele a címvédő Serena Williams lesz, aki két szettben, 6:0, 6:4-re megverte a negyedik kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát.

Eredmények, Australian Open, női egyes, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) – A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:0, 6:4
Kerber (német, 7.) – Konta (brit) 7:5, 6:2

A legjobb négy között ért véget Johanna Konta melbourne-i tündérmeséje, az Australian Open elődöntőjében a magyar származású, ausztrál születésű, brit színekben versenyző teniszező 7:5, 6:2-es vereséget szenvedett a 7. helyen kiemelt Angelique Kerbertől.

Kerber (jobbra) két szettben győzött Konta ellen Forrás: AFP/Peter Parks

"Ez egy nagyon különleges pillanat a számomra, megpróbáltam mindent beleadni. Johanna két fantasztikus héten van túl, nagyszerű játékos, aki előtt óriási jövő áll. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok versenyt nyer még” - nyilatkozta Kerber.

A statisztikák szerint Konta 36 ki nem kényszerített hibával zárta az egy óra 22 percig tartó meccset, a német csak tizenegyszer rontott.

A másik elődöntőben Serena Williams nagyon simán győzött Agnieszka Radwanska ellen. A felek most találkozta kilencedszer egymással, a lengyel teniszező eddig mindössze egy játszmát tudott fogni a világelső ellen - még 2012-ben Wimbledonban.

Serena Williams Forrás: AFP/Paul Crock

A 6:0, 6:4-es eredmény azért meglepő kicsit, mert Radwanska egy 13 mérkőzésből álló győzelmi sorozatnál tartott.

A döntő két résztvevője eddig hatszor találkozott, Serena ötször nyert, Kerber az egyetlen sikerét még a 2012-es cincinnati negyeddöntőben aratta.