Babos Tímea máris szakított partnerével

Yaroslava Shvedova, Jaroszlava Svedova, tenisz
Kazakhstan's Yaroslava Shvedova plays a forehand return during her women's singles match against Madison Keys of the US on day four of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 21, 2016. AFP PHOTO / PETER PARKS-
Vágólapra másolva!
Az Australian Open után Babos Tímea és a szlovén Katarina Srebotnik útjai elváltak, a magyar teniszező a jövőben a német Julia Görgesszel és a kazah Jaroszlava Svedovával indul párosban.

Babosék a melbourne-i Grand Slam-tornán a második fordulóban búcsúztak, a 22 esztendős magyar játékos szerint nem működött jól a kettősük Srebotnikkal.

Nem passzolt össze a játékunk, és Katarinának nehézségei voltak azzal, hogy nem tudtunk együtt edzeni" - idézi a honlapja Babost, aki hozzátette: most fontosabb neki az egyéni játék, de párosban is jó társakkal vág neki a következő tornáknak.

Babos Tímea Forrás: AFP/William West

"Dubajban és Dohában Julia Görgesszel, míg Indian Wellsben és Miamiban Jaroszlava Svedovával indulok majd párosban" – tette hozzá.

A 27 éves Görges a 25. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2013 augusztusában 20. volt. Karolina Pliskovával az elődöntőig jutott az idei Australian Openen, míg tavaly Anna-Lena Grönefeld oldalán került a legjobb négy közé a melbourne-i GS-tornán. Wimbledonban (2010, 2013, 2014) és a US Openen (2012) negyeddöntős szereplés az eddigi legjobbja.

Svedova jelenleg hatodik a páros világranglistán Forrás: AFP/Peter Parks

A 28 éves Svedova jelenleg hatodik a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként negyedik volt 2011 júniusában. Összesen öt Grand Slam-tornán volt döntős: 2010-ben veretlen maradt Wimbledonban és a US Openen, mindkétszer Vania King volt a társa, akivel egy évvel később újra a fináléig menetelt New Yorkban. Tavaly Casey Dellacqua oldalán döntőt játszott a Roland Garroson és a US Openen is. Babos és Svedova korábban játszott már együtt: a 2013-as taskenti WTA-versenyen magabiztosan, szettvesztés nélkül diadalmaskodtak.