Társoldalunk:

Djokovic ellen nincs nyerő taktika

2016.02.02. 08:04

Ha Novak Djokovic a következő években állandósítani tudja formáját, akkor hamarosan minden idők legeredményesebb teniszezője lesz, állítja Goran Ivanisevic. A wimbledoni bajnok azt mondta, a világelső ellen csak akkor lehet biztosra menni, ha nem érkezik meg a saját mérkőzésére.

„Mint korábbi játékos és edző, őszinte lesznek, fogalmam sincs milyen taktikai utasításokat, tanácsokat adnék egy játékosnak, hogy legyőzze Novak Djokovicot. Ő minden rekordot megdönthet. Ha egészséges lesz és a következő öt-hat évben indul a tornákon, évente két-három Grand Slam-serleget is begyűjthet” – idézte a VajdaságMa délvidéki hírportál Goran Ivanisevicet.

A horvátok wimbledoni bajnoka szerint a jelenlegi világelső pályafutása során akár 20 Grand Slam-tornát is könnyedén nyerhet. Jelenleg 11 elsőségnél tart, vasárnap az Australian Open döntőjében három játszmában nyert a skót Andy Murray ellen

Djokovic dalban is el tudja mondani

Forrás: AFP/Fiona Hamilton/Tennis Australia

A legtöbb Grand Slam-győzelmet Roger Federer aratta, eddig 17-szer nyert kiemelt tornát, Pete Sampras és Rafael Nadal 14-14, Roy Emerson 13 alkalommal győzött. Djokovic a 11 sikerével utolérte a legendás Rod Lavert és Björn Borgot.

Ivanisevic sem ismeri a nyerő taktikát Djokovic ellen

Forrás: AFP/Marwan Naamani

„Djokovic mindent az ellenőrzése alatt tart, s azt is ő határozza meg, hány percet szándékozik a pályán tölteni. Ellenfelei csak abban bízhatnak, hogy az autó, amelyik a torna helyszínére szállítja, nem érkezik meg az adott címre” – mondta Ivanisevic, aki jelenleg honfitársa, Marin Cilic edzőjeként dolgozik.