Vágólapra másolva!
Második vereségét szenvedte el a magyar női teniszválogatott a Fed-kupa izraeli tornáján. Pénteken a lettek ellen nyerni kellene, hogy ne fenyegessen a kiesés veszélye.

A magyar női teniszválogatott Bulgária után Belgiumtól is kikapott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban.

Esélyesebb volt az ellenfél

A csütörtöki első mérkőzésen a világranglistán 533. Stollár Fanny találkozott Ysaline Bonaventure-rel. Az első egyéni Fed Kupa-meccsén szereplő magyar játékos 20 perc alatt elvesztette a nyitószettet a WTA-rangsor 160. helyén álló ellenféllel szemben. A juniorok között párosban wimbledoni bajnok Stollár a második játszmában 2:0-ra vezetett, de onnantól már nem nyert gémet.

Gálfi Dalma és Stollár Fanny tavaly wimbledoni bajnok lett a junior párosok között, de a felnőttek mezőnye sokkal keményebb Forrás: Origo


Bondár Anna (371.) és Alison Van Uytvanck (43.) találkozójának első szettjében a Fed Kupában tavaly bemutatkozó magyar játékos egy gémet nyert, majd a másodikban már jobban tartotta magát, de Van Uytvanck simán nyert.

A két meccs összesen nem tartott két óráig sem.

A dupla győzelemmel a belgák 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szert, így a párosnak már nem volt tétje. Jani Réka és Gálfi Dalma duója ugyan megnyerte az első szettet, de végül 1 óra 38 perc alatt kikapott.

Jó lenne elkerülni az osztályozót

A D csoport másik mérkőzésén a bolgárok 2-1-re verték a letteket. A világranglistán 51. Babos Tímeát nélkülöző magyar csapat pénteken a lettekkel játszik, közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor kezdenek. Ha esetleg ismét veszítene, akkor a kiesés elkerüléséért szombaton a két bennmaradó hely egyikéért kellene küzdenie.

D csoport, 2. forduló:
Belgium-Magyarország 3-0
Ysaline Bonaventure-Stollár Fanny 6:1, 6:2
Alison Van Uytvanck-Bondár Anna 6:1, 6:3
Ysaline Bonaventure, An-Sophie Mestach - Jani Réka, Gálfi Dalma 3:6, 6:2, 6:2