Társoldalunk:

Babos fél lábbal már az elődöntőben volt, mégis kiesett

2016.02.12. 13:39

Babos Tímea három szoros szettben kikapott a pénteki negyeddöntőben a 753 ezer dollár (208 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás női tenisztornán. A világranglistán 51. magyar játékos a második helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől (16.) szenvedett vereséget 2 óra 33 perces csatában.

A 22 éves magyar teniszező az első szettben már 5:2-re vezetett, a tavalyi US Open döntősének innen sikerült előbb egyenlítenie, majd - 63 perc elteltével - a rövidítést megnyerve előnybe kerülnie.

A második felvonás elején Babos ismét elvette a 33 esztendős Vinci adogatójátékát, de most sikerült is megtartania előnyét, és 5:4 után kiszerválta a játszmát, amely 40 percig tartott.

Nagy lehetősége volt, hogy az elődöntőbe jusson

Forrás: AFP/Getty Images/Matthew Stockman

5:3-ra is vezetett a döntő játszmában

A döntő szett első játékában a magyar játékos egyből brékelt, majd 2:0-nál újabb bréklabdája volt, de 3:0 helyett végül 2:1 lett az állás. Előnyét egészen 5:3-ig megtartotta Babos, de Vinci ekkor feltámadt és sorozatban három játékot nyerve fordított.

Ahogy az első játszmában, végül most is rövidítés következett, amelyben a soproni teniszező már 4-2-re is vezetett, ezután azonban már nem sikerült pontot nyernie és így rutinos Vinci került az elődöntőbe.

Megijedt attól, hogy vezetett

"Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán" - nyilatkozott a meccs után honlapja, a babostimea.hu szerint a magyar teniszező. - "Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig."

Babos hozzátette, mindenképpen pozitívumnak tartja, hogy az első játszma után vissza tudott jönni a meccsbe. "Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam" - vélekedett a világranglistán 51. magyar teniszező, aki honlapja szerint legközelebb jövő héten Dubajban lép pályára, ahol egyesben lemondta a selejtezőt, ám párosban ott lesz a mezőnyben a német Julia Görges oldalán. Babos a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt kap.

eredmény, negyeddöntő:
Vinci (olasz, 2.) - Babos 7:6 (7-3), 4:6, 7:6 (7-4)