Vágólapra másolva!
"Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell" - nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő. 

"London óta arra fókuszálunk, hogy mik azok a számok, amelyekben esélyes lehetnék. Annyit sikerült előrelépnünk az elmúlt három és fél évben, hogy most már választanunk kell, ami egy szerencsés helyzet" - nyilatkozta a kevesebb mint fél év múlva kezdődő riói ötkarikás játékokra készülő Hosszú.

Hozzátette: olyan sok száma van, amiben el tudna indulni, hogy edző-férjével,

Shane Tusuppal választaniuk kell, mi az, amire ráállnak.

Hosszú Katinka állítólag kétmillió forintért vállalta a kecskeméti részvételt Forrás: BUS CSABA/Bus Csaba

"Meglátjuk, mi hogyan alakul, melyek azok a versenyszámok, amelyekben tényleg olyan előrelépést érünk el, ami elég lehet a sikerhez. Beszélgetünk erről szinte minden egyes nap" - fogalmazott az úszó, aki a Magyar Hírlap információi szerint

kétmillió forintért úszik Kecskeméten.

A közelmúltban - az olimpia úszóprogramját figyelembe véve - megnéztük, Hosszú melyik számban indulhat. Érvelésünket itt olvashatja, a táblázatot alább láthatja:

Az olimpia úszóprogramja és hosszú Katinka lehetséges számai Forrás: Origo

EF = előfutam, KF = középfutam, D = döntő
Félkövérrel azok a számok, amelyekben Hosszú Katinka szerintünk indulni fog.

Olvasóinkat - ugyanebben a cikkben - arról kérdeztük, szerintük hány olimpiai bajnoki címet nyerhet az úszónő.

Olvasóink igencsak optimisták,

két-három elsőséget várnak tőle.

A szavazás végeredménye (kérdés: Hány aranyat nyer Hosszú Rióban?):
Hármat - 34%
Kettőt - 35%
Négyet - 13%
Egyet - 10%
Egyet sem - 9%

Az úszónő Kecskeméten kifejtette: 2012-ben elkezdtek egy programot, így minden évben elemezni tudják, hogy miben sikerült fejlődnie, miben nem.

reméljük, hogy hasonlóan sikerül majd az idei is" - mondta. Hozzátette, jobban haladnak, mint eddig bármikor. "Ha visszanézem a tavaly januári időeredményeimet, akkor jól látszik, hogy sokat sikerült előrelépnem, ami nagyon biztató, és sok önbizalmat is ad. Úgyhogy nyugodt szívvel mondhatom, nagyon jól megy a felkészülés, remélem, hogy semmilyen betegség vagy sérülés nem fog hátráltatni" - mondta Hosszú Katinka.

200 és 400 vegyesen abszolút aranyesélyes lehet Rióban Forrás: BUS CSABA/Bus Csaba

A közeljövő programjáról szólva elárulta, hogy most egy kisebb, két-három hetes szünet következik, és legközelebb március elején áll rajthoz újból.

"Őszintén szólva, két hét verseny nélkül az már nekem soknak számít. A Golden Tour harmadik állomása lesz Marseille-ben, ott indulok legközelebb."

Hosszú Katinka a kecskeméti eseményen néhány hossz erejéig maga is vízbe szállt.

"Ez a pár száz méter nekem könnyű volt, de tényleg le a kalappal azok előtt, akik huszonnégy órán keresztül fognak úszni. Ez egy kihívás,

Mindenképp érdekes dolog lenne elindulni" - vélekedett.

Szavazzon!

Ön szerint hány számban kellene indulnia Hosszú Katinkának Rióban?