Társoldalunk:

A dán férfiakkal edz a legjobb női kajakos

2016.02.16. 21:13

A napfényes Orlandóban edzőtáborozik a tavaly az év legjobb női kajakosának választott Kárász Anna, aki edzőjével, Kovács Lászlóval, valamint a dán válogatott tagjaival végzi az edzéseket.

„Már a felkészülés harmadik heténél járunk, eddig minden a terveink szerint alakul. Az időjárás eddig elég változékony volt, de úgy látjuk, most már melegebb van, többnyire húsz és huszonhárom fok körüli a hőmérséklet, ami tökéletes az edzésmunkához” – mesélte Kárász Anna, aki az Egyesült Államokban edzőtáborozik.

A szegediek sportolója – az őszi floridai táborozásához hasonlóan – ismét a Dániában edzősködő Bakó Zoltán csoportjával készül, de természetesen saját edzője, Kovács László edzéstervei alapján.

Kárász Anna

Forrás: Mkksz.hu

„Az első héten többnyire női versenyzőkkel eveztem együtt, vagy éppen egyedül tréningeztem. Most már azonban a fiúkkal készülök, mert az ő programjuk jobban megfelel a mi terveinknek. Megesik, hogy az egész vizes edzést nem csinálom végig velük, mert az azért sok lenne. A lényeg, hogyha van olyan edzése a csoportnak, ami nekem is megfelel, akkor csatlakozom, ha nincs, akkor megyünk külön, ahogyan eddig is tettük” – folytatta Kárász Anna, aki nem tagadja, nagyon várta már, hogy ismét vízen lehessen.

„Egy ilyen hosszú tábor sokkal könnyebben és gyorsabban telik, amikor nem ingerszegény a környezet. Otthonosabb, hogy vásárolni kell, hogy magunkra főzünk vagy elmegyünk étterembe, moziba, ha a kedvünk éppen úgy tartja. A felkészülésem következő állomása, Portugália egészen más, ott teljesen elszigetelt az ember, aminek szintén van előnye, de azért kilenc hét sok lenne belőle.”