Miklós Edit ráduplázhat a hét végén

Miklós Edit, alpesi sí, sízés
Hungarian Edit Miklos competes in the women's downhill training's competition of the FIS alpine ski world cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on March 6, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Miklós Edit a legjobb tíz között szeretne végezni lesiklásban a női alpesi sízők következő Világkupa-állomásán, az olaszországi La Thuilében, de igazán elégedett akkor lenne, ha dobogóra állhatna.

"Hétfőn érkeztünk a helyszínre a csapatommal és igyekeztünk minél több információhoz jutni, tapasztalatokat szerezni a pályáról. Így, hogy elmaradt a múlt heti, Crans Montana-i futam, még jobban fokozódott bennem a bizonyítási vágy. Már nagyon várom a versenyt. Szeretnék egy nagyot lépni előre a célom felé, hogy az idei szezonban is a legjobb három között végezzek" - mondta a szocsi téli olimpián lesiklásban 7. helyen végzett Miklós Edit.

A csíkszeredai születésű alpesi sízőnek két lehetősége is van, hogy érmes legyen, mivel a múlt pénteken elhalasztott lesikló futamot most pótolják, tehát pénteken és szombaton is éremért szállhat harcba. A vasárnapi szuper-óriásműlesiklásban pedig az a célja, hogy ismét pontszerző legyen, azaz a legjobb harminc között végezzen.

Miklós Edit Forrás: AFP/Christof Stache

A lesiklás szakági Vk-pontversenyében 12. Miklós Edit pályafutása során először versenyez majd a La Thuile-i pályán.