Társoldalunk:

Ali lovaggá ütése mellett kampányol Haye

2016.02.23. 20:15

A Bokszvilágszövetség korábbi nehézsúlyú világbajnoka, a brit David Haye online petíciót indított azért, hogy a jövő héten Nagy-Britanniába érkező Muhammad Alit tiszteletbeli lovaggá üssék.

Minden idők egyik legjobb nehézsúlyú bokszolója a tervek szerint azért repül Londonba, hogy megnyissa a rendkívüli életét és páratlan sportpályafutását bemutató „Én vagyok a legnagyobb” című kiállítását, amely március 4-től augusztus 30-ig lehet majd megtekinteni. 

Ali kiállítása március 4-én nyílik meg

Forrás: O2

"Milliókhoz hasonlóan Muhammad Ali az én hősöm is, tőle kaptam az inspirációt, hogy bokszoló legyek” – nyilatkozta Haye, aki tisztelete jeléül fiának a Cassius nevet adta. 

David Haye

Forrás: AFP/Paul Ellis

"Ez lehet Ali utolsó látogatása az Egyesült Királyságban, és megérdemelné a hivatalos elismerést, nemcsak a sporteredményei, hanem csodálatos humanitárius munkája miatt is. Szereti az országot, először 1963-ban, a Henry Cooper elleni mérkőzésre utazott az országba, és szórakoztatott, lenyűgözött bennünket. Világszerte rengeteg elismerést kapott, úgy vélem, itt az ideje, hogy mi is megtiszteljük” – írta Haye a petíció aláírására buzdítva.