Társoldalunk:

Babos nem bírt Muguruzával

2016.02.24. 20:11

Babos Tímea két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a legjobb 16 között szerdán a 2,8 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán.

A 22 éves magyar játékos rögtön elvesztette adogatását, utána viszont remekül tartotta magát a világranglista ötödikje ellen. Az újabb bréket 4:2-nél azonban nem tudta elkerülni, 5:2-ről pedig a tavaly wimbledoni döntős Muguruza kiszerválta az első szettet. 

A szünetben Babos lehívta edzőjét, a monacói Thomas Drouet-t, ennek eredményeképpen a második felvonás sokkal kiegyenlítettebb lett. A felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, majd Babos elvesztette adogatását, és mivel ezután nem élt három bréklabdájával, Muguruza hozta a szettet és a meccset is. A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

Babos Tímea

Forrás: AFP/Karim Sahib

Párosban a német Julia Görgesszel nem kellett pályára lépnie, a hatodik helyen kiemelt duó szerdai ellenfele, a cseh Petra Kvitova, Barbora Strycova duó ugyanis visszalépett. Babosékra a nyolc között a negyedik helyen kiemelt tajvani Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan páros vár, amely kora délután Marosi Katalint és a szintén tajvani Csen-Vej Csant búcsúztatta.

Eredmények, egyes, nyolcaddöntők:
Muguruza (spanyol, 4.) - Babos 6:2, 7:5
A. Radwanska (lengyel, 3.) - Niculescu (román) 7:5, 6:1
Ostapenko (lett) - Kvitova (cseh, 5.) 5:7, 6:2, 6:1 
Suarez Navarro (spanyol, 8.) - Bacsinszky (svájci, 11.) 6:2, 6:2
Vesznyina (orosz) - Wozniacki (dán, 13.) 7:5, 5:7, 6:3 
Cseng (kínai) - Bouchard (kanadai) 7:6 (7-1), 6:1 

páros, nyolcaddöntők:
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 6. ) -Petra Kvitova, Barbora Strycova játék nélkül
Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan (tajvani, 4.) - Marosi Katalin, Csen-Vej Csan (magyar, tajvani) 6:2, 6:1