Társoldalunk:

Miklós Editet mindig inspirálja az új pálya

2016.02.26. 10:32

Szombaton szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz Miklós Edit a női alpesi sízők Világkupájának andorrai állomásán. Mivel a döntőig már nem rendeznek lesikló futamot, a következő két versenyen a rövidebb gyorsasági számra összpontosíthat a magyar versenyző.

A legutóbbi Világkupa-fordulót az olaszországi La Thuile-ben rendezték, ahol Miklós Edit sikeresen szerepelt lesiklásban. Az első versenynapon a 13. lett, másnap pedig a 8. helyen zárt. A szakági ranglistán így a 11. helyen áll a szezon utolsó lesikló Vk-versenye, a St. Moritz-i viadal előtt.

Addig viszont még két szuper-óriásműlesikló verseny vár rá: először szombaton az andorrai Soldeu-El Tarter-i pályán, majd két hét múlva a svájci Lenzerheide-ben gyűjthet újabb pontokat.

Miklós Edit

Forrás: AFP/Olivier Morin

„A múlt hétvégén, lesiklásban sikerült egy nehéz, technikás pályán is a top 10-ben végeznem. Bár vasárnap szuper-G-ben kiestem, de ennek a versenyszámnak is egyre jobban érzem a technikáját. Andorrában eddig még nem síztem, de mindig inspirál, ha egy új pályán bizonyíthatok. Ez újabb lehetőség a Világkupa-pontszerzésre” – nyilatkozta Miklós Edit.

A legeredményesebb magyar síző eddig kétszer végzett 30-ban a Világkupa-szezon eddigi szuper-óriásműlesikló futamain, jelenleg a szakági ranglistán a 40., összetettben pedig a 36. helyen áll.