Társoldalunk:

Forbes: Hosszú a legértékesebb magyar sportoló

2016.03.01. 17:08

A Forbes magazin magyar kiadása szerint Hosszú Katinka Magyarország legértékesebb sportolója. Az úszónő lemondta az előre megbeszélt interjút, amikor megtudta, hogy a szövetséggel zajló vitájáról is kérdeznék.

Listát közöl a legértékesebb magyar sportolókról a Forbes magazin magyar kiadásának szerdán megjelenő márciusi száma, 2015 után másodszor. Az újság szerint továbbra is Hosszú Katinka az első a rangsorban, kereken 100 ponttal.

"Idén egyértelművé tette, hogy az üzlet, az üzlet. Kiss László szövetségi kapitány hiába jelent meg a sajtótájékoztatóján, Katinka nem beszélt vele ezzel viszont megosztotta rajongóit is. Hogy az úszószövetséggel kezdett vitáját, ami országos üggyé dagadt, már lezárná, jól mutatja, hogyaz előre megbeszélt Forbes-interjút is lemondta, mikor megtudta, hogy erről is kérdeznénk.

Ha a medencébe van, fejben így sincs gond, változatlanul csak egyetlen versenytársa van: saját maga. A magyar olimpiai csapat legfőbb aranyesélyese. Kétmillió összeúszott dollárnál jár, az ötszörös világbajnok idén sorozatban másodszor lett a világ legjobb úszónője" – írja a lap Hosszú Katinkáról.

Hosszú Katinka 2015-ben ahol indult, ott szinte kivétel nélkül nyert

Forrás: AFP/Alexander Nemenov


Hosszú mögött egy másik úszó, a másodvirágzását élő Cseh László végzett, a harmadik pedig a "kétdiplomás, jóképű, eredményei ellenére mégis szerény" autóversenyző, Michelisz Norbert lett. A Veszprém világklasszis kézise, Nagy László meg tudta előzni a foci-Eb-re készülő Dzsudzsák Balázst, a világranglistán egyre előkelőbb helyet elérő teniszező, Babos Tímea pedig elcsípte a hatodik helyet.

Forrás: Forbes

Utána újabb két úszó, Gyurta Dániel és Jakabos Zsuzsanna következik, és nagy bravúr, hogy a téli sportokat képviselő Miklós Edit be tudott kerülni a top 10-be. A 10. az Eb-győztes kamionos, Kiss Norbert.

Érdekes, hogy a legjobb vízilabdázó, Varga Dániel csak a 20. helyet érte el. A legnagyobb kimaradó a top 25-ből Forbes szerint Berki Krisztián, aki címvédő létére sem jutott ki Rióba. A magazin listáján a tornász tavaly még a negyedik helyen volt.

A magazin a listát igyekezett objektív szempontok alapján összeállítani: a sportolók helyezését 60 százalékban 2015-ös sportteljesítményük, 40 százalékban pénztermelő képességük határozta meg.