Társoldalunk:

Bernek minden világversenyén érmet szeretne

2016.03.08. 12:22

Bernek Péter ifjúsági olimpiai bajnok úszó 2020 végéig meghosszabbította szerződését jelenlegi klubjával, a BVSC-Zuglóval. Az olimpián minimum kettő, maximum négy számban indulna, és úgy tervezi, az idei három világverseny mindegyikén érmet szerez.

"Először 2014. szeptember 5-én jöttem ide edzeni. Tudtam, hogy jó körülmények közé és jó csapatba kerülök, ahol kiváló szakmai munka zajlik. Nem vagyok egy vándormadár-típus, előző klubomnál is 16 évet töltöttem, így különösen sokat jelent nekem ez a hosszútávú bizalom" – mondta a 23 éves úszó.

A rövidpályán 400 méter gyorson világ- és Európa-bajnok Bernek az olimpiai felkészülésével kapcsolatban kifejtette, hogy szerdán négyhetes edzőtáborba utazik Floridába, aztán következik az országos bajnokság és az Eb.

Bernek Péter mindhárom idei világversenyén dobogós lenne

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Edzője, Nagy Péter azt mondta, tanítványának példamutató a hozzáállása, ezáltal az egész csoportot felfelé húzza. Az olimpián 200 és 400 méter gyorson biztosan indul, de tervben van, hogy a 4x200 méteres gyorsváltónak is tagja lesz, és esetleg az 1500 méter gyors is szóba jöhet.

Bernek elárulta, azzal szeretné meghálálni a bizalmat, hogy májusban a londoni Eb-n, augusztusban a riói olimpián és decemberben a windsori rövidpályás vb-n is érmet nyer.

Bernek a Kőbánya SC-nél még hátúszónak számított, 200 méteren 2010-ben ifjúsági olimpiát, 2012-ben pedig Eb-ezüstöt nyert ebben az úszásnemben, s azt követően lett a főszáma a gyorsúszás, hogy 2014-ben átigazolt a BVSC-Zuglóhoz.

Bernek Péter

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Hosszú, két-három éve elkezdett út folytatása ez a lépés, ugyanis eljött a pont, hogy elindítsuk a profi sport fejlesztését is" - mondta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

A sportvezető megemlítette az elmúlt években végrehajtott létesítményfejlesztéseket, így a régi uszoda felújítását, az új épületszárnyat és azt, hogy ez a folyamat nem áll le, mert egy új, 50 méteres uszoda is épülni fog. Hozzátette, azt szeretnék, ha a Laky Károly Sportuszoda igazi edzőközpont lenne a magyarok számára a 2017-es hazai vb idején.