Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor arany-, öccse, Liu Shaoang pedig bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságának szombati versenynapján. 1500 méteren Liu Shaoang egy ezüstöt is begyűjtött.

A fivérek nagyszerűen működtek együtt az elődöntőben, ahonnan a futam első két helyezettjeként jutottak a fináléba. Liu Shaolin két tökéletesen időzített és kivitelezett előzésnek köszönhetően ért célba elsőként a döntőben, ahol öccse a dél-koreai rivális előtt, de a kínai mögött végzett a harmadik helyen.

Liu Shaolin nemcsak pályafutása, hanem a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének is az első vb-aranyát nyerte.

Liu Shaolin Sándor a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének első vb-aranyát nyerte Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Liu Shaoang korábban 1500 méteren ezüstérmes lett, a 18. születésnapját vasárnap ünneplő magyar versenyző taktikus versenyzéssel, és jó hajrával végzett másodikként a táv hét korcsolyázót felvonultató fináléjában. Itt bátyja, Liu Shaolin Sándor ötödikként zárt.

Liu Shaoang Forrás: Origo

Ami a többi magyart illeti: Knoch Viktor 500-on helyezetlenül zárt, 1500-on pedig 20. lett, míg a nőknél Bácskai Sára Luca 500-on 15., 1500-on 17., Jászapáti Petra pedig a rövidebb távon 18., a hosszabbikon 22. lett.

A magyar férfi váltó a két Liuval, illetve Knoch Viktorral és Burján Csabával kiegészülve még szombaton versenyez a fináléba kerülésért. Vasárnap mindkét nemnél 1000 méteren küzdenek az érmekért a korcsolyázók, majd a férfi és női egyéni szuperdöntőkre, illetve a váltók fináléira kerül sor.