16 éves magyar kapta a kajakosok Oscar-díját

milánói kajak-kenu világbajnokság
Milánó, 2015. augusztus 23. A második helyezett Douchev-Janics Natasa (b) és Homonnai Luca célba ér a női kajak párosok 200 méteres versenyének döntőjében a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nagy magyar siker született a Barcelonában megrendezett 2015-ös World Paddle Awardon: junior kategóriában a mindössze 16 éves Homonnai Luca győzött, aki K-1 500 és 200 méteren is aranyérmes lett az ifjúsági világbajnokságon, valamint a milánói felnőtt világbajnokságon K-2 200 méteren ezüstérmet vehetett át.

Homonnai, aki gyönyörű fekete estélyi ruhában jelent meg a díjátadón, az Egyesült Államokból érkezett a katalán városba, és az ünnepséget követően vissza is utazott, hogy folytassa a melegvizi edzőtáborozását.

A milánói vébén Douchev-Janics Natasával lett ezüstérmes 200 méteren Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az edzőtábort is élvezi

„Hatalmas öröm nekem ez a díj. Egy kajakos számára olyan megtisztelő ez az elismerés, mint a színészeknek az Oscar-díj Amerikában. A felkészülésemmel jól haladok, elég erősnek érzem az edzéseket, de nagyon sok munkát kell még elvégeznünk a versenyekig. Megesik, hogy akad egy-két edzés, amikor fejben nem tudok ott lenni, de ez elenyésző. Nagyon élvezem ezt az edzőtábort” - nyilatkozta az újdonsült díjazott.

Magyar szempontból szintén örömteli, hogy a nagy sikerrel záruló szeptemberi győri maraton világbajnokság is bekerült a három legjobb tavalyi esemény közé.