Vágólapra másolva!
Nem sokáig örülhetett a március 5-én megszerzett nehézsúlyú címnek Lucas Browne, a WBA újdonsült profi bokszvilágbajnoka, ugyanis a hírek szerint a Ruszlan Csagajev elleni mérkőzés előtt begyűjtött vizeletmintában clenbuterol nyomaira bukkantak.

Elveszítheti a WBA-címét Ausztrália első profi bokszvilágbajnoka, Lucas Browne, akinek a március 5-i, grozniji, Ruszlan Csagajev elleni mérkőzés előtti vizeletmintájában clenbuterol nyomaira bukkantak.

Az egykori kidobóember bő két hete meglepetésre technikai KO-val verte üzbég riválisát a Bokszvilágszövetség nehézsúlyú címmérkőzésén, a csata hatodik menetében ugyan az ausztrál is padlóra került, de végül a 10. felvonásban ő ütötte ki ellenfelét.

Lucas Browne bő két hétig örülhetett Forrás: RIA Novosti

Browne úgy nyilatkozott, jogi tanácsért folyamodik, mert nem érti, hogyan került a szervezetébe a clenbuterol. A szert erős hörgőtágító hatása miatt légzési rendellenességek, például asztma kezelésére használják.

A gyógyszer egyik leghíresebb áldozata a spanyol kerékpáros Alberto Contador volt, akit pozitív tesztje után megfosztottak 2010-es Tour-, illetve Giro-győzelmeitől, és két évre eltiltották. A sportoló végig ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, szennyezett hússal került a szervezetébe a tiltott szer.