Vágólapra másolva!
A 24. helyen kiemelt ausztrál Nick Kyrgios két játszmában legyőzte a kanadai Milos Raonicot a miami tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében, és majd a japán Nisikori Kejjel mérkőzik meg a fináléba kerülésért.

A botrányairól is elhíresült Kyrgios ezzel legjobb 20 közé kerül majd a legfrissebb világranglistán, és 21 évével ő a legfiatalabb, aki az elmúlt hét évben ilyen magasságokig jutott a ranglistán. A meccsen mindössze egyetlen brék volt, ezt Kyrgios szállította a meccs első játékában, pedig Raonic a tornán korábban nem vesztette el az adogatását.

Kyrgios a verseny után a top 20-ban találja majd magát Forrás: AFP

Most nem jöttek az ászok Raonicnál

A nagy szerváival rendre sok pontot megnyerő Raonic most csak négy ászra volt képes, akadt viszont öt bréklabdája, de ezek közül egyet sem tudott kihasználni. Kyrgios viszont úgy tűnik, a Marseille-ben aratott első tornagyőzelme után még nagyobb trófeára vágyik, de ehhez még két akadályon túl kell jutnia. És ezek közül egyből az első nagyon kemény lesz, mert a japán Nisikori Gael Monfils ellen is megmutatta, hogy mekkora küzdő, öt meccslabdát hárítva ejtette ki a franciát.

Azarenka-Kuznyecova döntő a nőknél

A nőknél Viktorija Azarenka két szettben győzte le a Babos Tímeát búcsúztató Angelique Kerbert, és a döntőben az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz az ellenfele, aki 2006 után játszhat újra finálét Miamiban. Amennyiben a korábban Serena Williamset legyőző Kuznyecova örülhet a döntő után, akkor hat év elteltével ismét bejut a top tízbe a világranglistán.

eredmények, férfiak, 6,1 millió dollár (1,7 milliárd forint) összdíjazás, negyeddöntő:
Kyrgios (ausztrál, 24.) - Raonic (kanadai, 12.) 6:4, 7:6 (7-4)
Nisikori (japán, 6.) - Monfils (francia, 16.) 4:6, 6:3, 7:6 (7-3)

Az elődöntőben:
Djokovic (szerb, 1.) - Goffin (belga, 15.)
Nisikori - Kyrgios

nők, 6,85 millió dollár (1,9 milliárd forint) összdíjazás, elődöntő:
Azarenka (fehérorosz, 13.) - Kerber (német, 2.) 6:2, 7:5
Kuznyecova (orosz, 15.) - Bacsinszky (svájci, 19.) 7:5, 6:3