Babos nagy csatában nyert

Babos Tímea, tenisz
Timea Babos of Hungary hits a return against Alison Riske of the US during their singles semi-final match at the Shenzhen Open WTA tennis tournament in Shenzhen, southern China's Guangdong province on January 8, 2016. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt Babos Tímea szetthátrányból fordított és három játszmában győzött a 250 ezer dollár (69 millió forint) összdíjazású katowicei keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán - az egyéni csúcsot jelentő - 39. helyen álló magyar játékos csütörtökön a selejtezőből érkezett svájci Viktorija Golubic (137.) ellen lépett pályára, és alaposan ráijesztett szurkolóira azzal, hogy az első játszmát gyorsan, mindössze 31 perc alatt elbukta (1:6).

A múlt vasárnap még Miamiban párosdöntőt játszó magyar teniszező a folytatásra összeszedte magát, s bár a második szettben is kétszer elveszítette adogatását, háromszor el tudta venni riválisáét (6:4), így egyenlített. A zárójátszmában Babos remekül kezdett, 3:0-ra elhúzott, Golubic azonban egyenlíteni tudott, majd 5:5-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor a magyar játékos újra brékelt, majd ha nem is könnyen, de megnyerte szervajátékát és ezzel a mérkőzést is (7:5).

Babos Tímea Forrás: AFP

A soproni teniszezőre a negyeddöntőben pénteken a harmadikként rangsorolt lett Jelena Ostapenko vár, aki egyetlen hellyel előzi őt meg a világranglistán.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):
2. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
Babos (7.)-Golubic (svájci) 1:6, 6:4, 7:5