Társoldalunk:

Az úszószövetség elébe megy a nyomozásnak

2016.04.10. 19:08

A fideszes aktivista Tényi István hivatali visszaélés gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészséghez fordult, hogy a Magyar Úszó Szövetség edzőbizottságának ülésén történtek kivizsgálását, szükség esetén a nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérje Sárdi Ákosnak, a székesfehérvári Hullám ’91 úszócsapatát vezetőjének korábbi kijelentése miatt. 

Mint arról beszámoltunk, Sárdi Ákos azzal vádolta a szövetséget, hogyaz ülésen, ahol arról döntöttek, maradhat-e szövetségi kapitány Kiss László, nyomást gyakoroltak a megjelentekre, akik ennek hatására álltak ki az 55 évvel ezelőtt nemi erőszakért elítélt szakember mellett.

Sárdi azt követelte, hogy Gyárfás Tamás elnök álljon ki a nyilvánosság elé, és valljon színt, mondja el, hogy az ilyen módon méltatlanul meghurcolt, megalázott úszóedzők nyomás alatt voltak, amikor Kiss mellé álltak. 

Gyárfás szerint Sárdi nem mond igazat a Kiss-ügyben

Forrás: MTI/Kovács Tamás


Gyárfás szerint Sárdi nem mond igazat

Gyárfás a MÚSZ Origóhoz eljuttattott közleményében foglalt állást. 

 "A jogos igénynek megfelelően vallok színt: sajnálatos, számomra érthetetlen módon

Sárdi Ákos nem mond igazat.

A MÚSZ e tárgyban már kiadott egy közleményt, de ez vagy nem jutott el Tényi úrhoz, vagy nem adott neki hitelt" - fogalmaz Gyárfás.

Az edzőbizottság a MÚSZ-szal ért egyet

A MÚSZ szombati közleménye tételesen tagadta Sárdi állításait, és ennek a közleménynek az állításait elküldte az ominózus edzőbizottsági ülésen résztvevőknek is, hogy írásban jelezzék, Sárdi Ákos nyilatkozatát vagy a MÚSZ saját közleményét tartják-e valósnak. 

Horváth Tamás, Dr. Egressy János, Plagányi Zsolt, Turi György, Tóth Ramon, Lőrinczi György, Horváth Péter, Ludmány László, Güttler Károly, Gellért Gábor, Hargitay András, Tóth Ákos, Sass Katalin és Dániel András is a MÚSZ közleményében foglaltakkal értett egyet, és ezt e-mailben erősítették meg a szövetség részére.