Társoldalunk:

Az MSZP már előkészítette Gyárfás lemondását

2016.04.13. 14:20

Az MSZP két képviselője felmondólevelet készített a Magyar Úszószövetség elnökének. Gyárfás Tamásnak a dokumentumban a többi között vállalnia kellene, hogy lemondása után hatvan napon belül a széles nyilvánosság számára részletes beszámolót készít elnöksége idejéről.

Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselői a Komjádi uszoda előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón a levél elkészítését azzal indokolta: az elmúlt időszak botránysorozatai sokat ártanak a sportágnak. A sok szülő azon gondolkozik, hogy merje-e beíratni úszásra a gyermekét – tették hozzá. 

Kérjen maga ellen bizalmi szavazást

Bangóné Borbély Ildikó arra szólította fel Gyárfás Tamást, hogy április végén, amikor az úszószövetség összeül, kérjen maga ellen bizalmi szavazást, de úgy, hogy a résztvevők titkosan voksolhassanak. A parlamenti képviselő ismertette a felmondólevelet, amelynek címe: a munkavállaló munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése, valamint egyéb tisztségekről való lemondása. 

Bangóné Borbély Ildikó elmondása szerint annak aláírásával Gyárfás Tamás – az úszószövetség elnökeként tanúsított magatartása miatt – azonnali hatállyal lemondana posztjáról, valamint minden magyar és nemzetközi szervezetben betöltött, választott tisztségéről, megbízatásáról, továbbá megszüntetné egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyait is. Jelezte, hogy a felmondólevelet eljuttatják Gyárfás Tamásnak, akinek semmi más dolga nincs, mint aláírni. 

Hargitay: Össztűz zúdul az úszósportra

Hargitay András újdonsült úszókapitány szerdán úgy fogalmazott a szövetség közleményében, hogy valóságos össztűz zúdul a magyar úszósportra, ami irdatlan károkat okoz. A múlt héten derült ki, hogy Kiss László 1961-ben két úszótársával együtt csoportos erőszakot követett el, ami miatt börtönben is ült. 

Az ügynek az lett a vége, hogy Kiss lemondott a szövetségi kapitányi posztról, valamint a százhalombattai tiszteletbeli alpolgármesteri címéről