Társoldalunk:

Zaklatta utastársát az olimpiai bajnok úszó

2016.04.19. 09:46

Grant Hackett bocsánatot kért vasárnapi viselkedése miatt, a háromszoros olimpiai bajnok úszó ittasan molesztálta az egyik férfi utast az Adelaide és Melbourne közötti repülőúton.

Hackett az előtte lévő, hátradöntött ülésen pihenő utastársának a mellkasát simogatta, majd mellbimbóját csipkedte, legalábbis a férfi ezt állította. Emiatt a leszállás után a rendőrök ki is hallgatták a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnokot.

Ugyanakkor a járaton utazott Collingwood Football Club vezérigazgatója Gary Pert, aki elmondta, Hackett egyáltalán nem volt agresszív a repülés során, valószínűleg éppen a hátradöntött ülés zavarta. Azt viszont elismerte, hogy ő segítette le a gépről, mert szemmel láthatóan ittas volt.

Grant Hackett

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A klasszis nem először viselkedett zűrösen az elmúlt években, 2008-as visszavonulása után egy évvel a gyógyszerfüggősége és alkoholizmusa miatt tönkrement a házassága. 2014-ben egy arizonai rehabilitációs intézetbe került, miután rendőrt hívtak miatta, mert egy melbourne-i szállodában meztelenül bolyongva a gyermekeit kereste.

Tavaly úgy nyilatkozott, szeretne visszatérni az úszáshoz, de a kazanyi vébé még túl korai volt ahhoz, hogy kiharcolja a részvételt, a riói olimpiára pedig a múlt heti ausztrál bajnokságon harcolhatta volna ki az indulási jogot, de végül nem állt rajthoz.

Grant Hackett

Forrás: AFP/Timothy Clary

Ugyanakkor egykori csapattársa, az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Leisel Jones azt mondta, tapasztalatával és jelenlétével jó mentora lehetne az ausztrál versenyzőknek Rióban, ezt egy hete már az olimpiai csapat szövetségi kapitánya, Jacco Verhaeren is felvetette.

Az eset után azonban kérdés, hogy az ausztrál szövetség bevállalja-e a botrányhős alkalmazását. 

„Remélem, a szövetség kiáll mellette. Nagyon nehéz azoknak a sztároknak a sorsa, akik a csúcsot követően visszavonulnak. Hackettet még tisztelik az úszók, ezt ki kell használni. Senki sem tökéletes, de ettől még tökéletes mentor lehet" – mondta Jones, aki sikeres karrierje során és azt követően ugyancsak depresszióval küzdött.