Vágólapra másolva!
Nagyjából három hónappal a riói olimpia előtt a nemzetközi úszószövetség, a FINA elnöke, Dr. Julio Maglione súlyos kritikákat fogalmazott meg a szervezők felé, és aggodalmának adott hangot. 

A riói vizes létesítményekben nem működik sem a világítás, sem a légkondicionálás, nincsenek készen a mozgatható tetőszerkezetek, és jóval kevesebb néző láthatja majd az eseményeket, mint az a tervekben szerepelt, és ez csak az egyre sokasodó problémák egy része - jelentette ki Maglione.

Sokkal kevesebb lesz a néző is

"Athén, Peking és London egyaránt telt házat, 17-18 ezer nézőt vonzott az uszoda lelátójára. A riói szervezőkkel is ekkora uszodában állapodtunk meg, de azóta már csak 14 ezernél járunk, ráadásul a tartóelemek rossz elhelyezése miatt igazából csak 13 ezren élvezhetik majd a versenyeket" - nyilatkozta az elnök az AIPS-nak, aki azt is kiemelte:

problémásnak érzi, hogy ugyanabban az uszodában bonyolítják majd le a műugrók, a szinkronúszók és a vízilabdások eseményeit is.

"A FINA egyáltalán nem boldog a dolgok jelenlegi állásával. Az eredeti megállapodás helyett ideiglenes medencék épülnek majd, amelyeket az olimpia után elszállítanak Rióból. Ezek a medencék máshol sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, és korábban nem is erről volt szó. Ráadásul a mozgatható tetőszerkezet sem készült el, és bizonyára már nem is fog, így nem lesz fedett az uszoda" - mutatott rá Maglione.

A Maria Lenk Center messze van a késztől Forrás: rio2016.com


A Maria Lank Centernek - ahol a vizes eseményeket rendezik - ráadásul súlyos elektromos problémái is vannak, szakadozik, ingadozik az áramellátás, nem működik a légkondicionálás.