Társoldalunk:

Gyermekvédelmi programot indít az úszószövetség

2016.05.12. 14:20

Gyárfás Tamás az úszószövetség Európa-bajnoki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a MÚSZ gyermekvédelmi programot indít. Nem azért, mert kell.

A sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke bejelentette, hogy a szervezet gyermekvédelmi programot kezdeményez, melynek céljamegelőzni azokat az esetleges bántalmazásokat, illetve fellépni ellenük, amelyek a gyermekeket és fiatal felnőtteket a sportolás során érhetik – írja az MTI. 

Az utóbbi időben az úszók közül ki vidámabb, ki szomorúbb képet festve idézte fel, mik történtek vele fiatalabb korában, és Kiss László nemi erőszakolós ügye sem valószínű, hogy sok szülőt győzött meg arról, hogy úszni engedje a gyermekét.

Forrás: AFP/Guillaume Souvant


Ha a szóbeszédeknek csak a fele igaz, alighanem ma is nagy szükség van ilyen jellegű segítségre.

Szakértők végzik a munkát

A program koordinálására egy nemzetközileg is elismert szakembert, Herczog Máriát, a Család, Gyerek, Ifjúság Egyesület és az Eurochild elnökét, az ENSZ gyermekjogi bizottságának korábbi tagját kérték fel.

A program prevenciós jellegű, tehát nem azért kezdeményezik, mert a lelki, fizikai vagy szexuális zaklatás mindennapos probléma lenne az úszásban – hangsúlyozta Gyárfás az MTI tudósítása szerint.