Vágólapra másolva!
Nick Kyrgios visszalépett az olimpiai játékoktól, az ausztrál teniszező ezzel a lépéssel tiltakozik az Ausztrál Olimpiai Bizottság "nyilvános lejárató kampánya" ellen. 

"Az AOC [Ausztrál Olimpia Bizottság] nyíltan ellenséges és igazságtalan bánásmódja számomra azt jelentette az elmúlt három évben, hogy nem akarják, hogy én képviseljem az országot az olimpián. Ez csak megerősítette bennem az elhatározást, hogy visszalépjek az indulástól" - olvasható Kyrgios közleményében.

A görög származású botrányhős vitája évek óta tart, legutóbb akkor erősödött fel, amikor barátját, Bernard Tomicot figyelmeztette az AOC elnöke, Kitty Chiller, mert "gusztustalanul viselkedett" egy madridi tornán. Kyrgios kiakadt, és a közösségi médiában keményen támadta Chillert, aki csak annyit válaszolt, "Kyrgiosnak fogalma sincs, hogyan kell viselkednie egy olimpikonnak".

Nick Kyrgios Forrás: AFP

A legnagyobb vesztes a Tennis Australia szövetség lehet, mert ők nyilván ragaszkodtak a legmagasabban jegyzett (Kyrgios 19. a világranglistán) játékosukhoz. A TA próbált közvetíteni a felek között, de legutóbb már csak annyit mondtak, "roppant csalódottak vagyunk, hogy ilyen helyzetbe hozták Kyrgiost".