A Tour éllovasa menet közben lecsapott egy túlbuzgó szurkolót

Chris Froome
Great Britain's Christopher Froome (C), wearing the overall leader's yellow jersey, waits prior to the start of the 184,5 km ninth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race on July 10, 2016 between Vielha Val d'Aran and Andorre Arcalis. / AFP PHOTO / jeff pachoud
Vágólapra másolva!
Chris Froome a Tour de France nyolcadik szakasza után felölthette a sárga trikót, egyúttal bocsánatot is kérhetett a tettéért, és befizethette a kiszabott büntetést.

Chris Froome szombaton megnyerte a Tour de France nyolcadik, Pau és Bagneres-de-Luchon közötti 184 kilométeres szakaszát, amivel összetettben is átvette a vezetést, és a befutó után magára ölthette az éllovasnak járó sárga trikót.

Egyúttal befizethetett 200 svájci frank (kb. 59 000 Ft) büntetést, amit azért kapott, mert a szakasz során megütött egy kolumbiai drukkert.

A kétszeres brit Tour-győztes nem tagadta a tettét - hiába is tette volna, hiszen bizonyító erejű felvételek vannak róla - de tudott magyarázattal szolgálni.

"Semmi gondom a kolumbiai drukkerekkel. Sőt, egészen fantasztikus hangulatot teremtenek. De ez a fickó hosszú ideig futott mellettem, egészen közel a kormányhoz, miközben egy nagy zászlót lengetett, ami szerintem veszélyes volt.

- mondta a kerekes az AP hírügynökségnek.

Froome később a Twitteren angolul és spanyolul is elnézést kért, egyúttal elmagyarázta, hogy a drukker zászlója kis híján beleakadt az ő első kerekébe, amit ő túlságosan veszélyesnek érzett.