Ő lehet az új Hosszú Katinka

Késely Anna akció FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY úszik verseny versenyez
London, 2016. május 20. Késely Anna a 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 20-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Késely Ajna próbálja Hosszú Katinka útját járni, és versenyekkel edzésben tartani magát, a múlt heti junior Európa-bajnokság után a héten az egri serdülőbajnokságon ugrik medencébe.

A hódmezővásárhelyi junior Eb-n 200, 400 és 800 gyorson, valamint a 4x200-as váltó tagjaként is aranyérmes úszóról edzője, Turi György elmondta, hogy a következő három nap alatt annyit fog versenyezni, amennyi egy hét leforgása alatt is emberes terhelést jelentene.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Ajna Hódmezővásárhelyen három korosztállyal előtte járó ellenfelekkel mérte össze az erejét, és ennek fényében még nagyobbra értékelhetjük a pompás teljesítményét. Apró jelét sem láttuk annak, hogy belefáradt volna a versenyzésbe. Éppen ellenkezőleg:

Neki most arra van szüksége, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön és közben edzésben is maradjon. Három napig szinte megállás nélkül fog versenyezni, egy kis túlzással, ki sem fog jönni a vízből" – nyilatkozta Turi György a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A riói olimpiai küldöttség legfiatalabb magyar tagja lesz a mindössze 14 éves Késely Ajna.