Társoldalunk:

Ő lehet az új Hosszú Katinka

2016.07.13. 16:26

Késely Ajna próbálja Hosszú Katinka útját járni, és versenyekkel edzésben tartani magát, a múlt heti junior Európa-bajnokság után a héten az egri serdülőbajnokságon ugrik medencébe.

A hódmezővásárhelyi junior Eb-n 200, 400 és 800 gyorson, valamint a 4x200-as váltó tagjaként is aranyérmes úszóról edzője, Turi György elmondta, hogy a következő három nap alatt annyit fog versenyezni, amennyi egy hét leforgása alatt is emberes terhelést jelentene. 

Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Ajna Hódmezővásárhelyen három korosztállyal előtte járó ellenfelekkel mérte össze az erejét, és ennek fényében még nagyobbra értékelhetjük a pompás teljesítményét. Apró jelét sem láttuk annak, hogy belefáradt volna a versenyzésbe. Éppen ellenkezőleg: az újabb sikerek motivációs energiaforrásokat szabadítottak fel benne. Neki most arra van szüksége, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön és közben edzésben is maradjon. Három napig szinte megállás nélkül fog versenyezni, egy kis túlzással, ki sem fog jönni a vízből" – nyilatkozta Turi György a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A riói olimpiai küldöttség legfiatalabb magyar tagja lesz a mindössze 14 éves Késely Ajna.