Az amerikaiak egyszerűen képtelenek legyőzni a horvátokat

556910677 Horizontal
Croatia's Marin Cilic celebrates beating US player John Isner during their men's singles third round match on day six of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2015. Cilic won 7-6, 6-7, 6-4, 6-7, 12-10. RESTRICTED TO EDITORIAL USE -- AFP PHOTO / GLYN KIRK / AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Negyedik egymás elleni találkozójukon negyedik alkalommal is kikaptak az amerikaiak a horvátoktól a Davis Kupában. Ezúttal egészen drámai mérkőzésen.

Utolsóként a horvát férfi teniszválogatott biztosította a helyét a legjobb négy között a Davis Kupában, miután 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re győzött az amerikai csapat vendégeként.

Marin Cilic vezérletével győztek a horvátok Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Portlandben rendezett összecsapás egyik kulcsmomentuma az volt, hogy Marin Cilic és Ivan Dodig párosa nyerni tudott a világklasszis Bob és Mike Bryan duó ellen - ezzel lett 2-1 az állás. A folytatásban Cilic John Isnert, Borna Coric pedig Jack Sockot verte meg.

Peches négyes

Az amerikai együttes eddig 161 párharcot vívott a Davis Kupában, s ez volt mindössze a negyedik alkalom, hogy 2-0-s vezetésről kikapott. És, ami nem kevésbé meglepő, hogy az amerikai csapat eddig

négyszer találkozott a horváttal, és mindannyiszor kikapott

déli szomszédunktól.

A horvátok a franciákkal, míg a címvédő britek az argentinokkal találkoznak majd a szeptember 16-18-án sorra kerülő elődöntőben.

Eredmények:
Világcsoport, negyeddöntő:
Belgrád: Szerbia - Nagy-Britannia 2-3
Pesaro: Olaszország-Argentína 1-3
Trinec: Csehország-Franciaország 1-3
Portland: Egyesült Államok-Horvátország 2-3