Gyurta Dániel szerint Széles Sándornak önmagával kell elszámolnia

Széles Sándor; Kovácshegyi Ferenc edzés egész alakos fotó FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS SZEMÉLY
Kazany, 2015. július 31. Széles Sándor (b) és Kovácshegyi Ferenc edzők a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A sikertelen riói olimpiai szereplés után is szeretné folytatni a közös munkát Széles Sándor edzővel az úszó Gyurta Dániel.

A 200 méteres mellúszás londoni bajnoka Rióban már az előfutamban kiesett, és összesítésben csak a 17. lett. Az M1 Ma este című keddi adásában elmondta: szeretné folytatni a munkát Szélessel, ám a Széles által az edzőkollégákkal szemben megfogalmazott kritikákkal nem tud egyetérteni.

Gyurta Dániel Forrás: MTI

Gyurta jelezte, hogy az elmúlt négy évben Széles olyan kevés edzést tartott neki, hogy egy kezén meg tudná számolni, és szeretnék, ha nemcsak a kritikáit fogalmazná meg, hanem

Az úszó hozzátette: „szükségünk van rá, szükségünk van minden segítségre, nyilván ő dönti el, hogy szeretné-e folytatni, vagy sem.”

Gyurta elmondta, hogy a riói úszása értékelhetetlen volt, mert négy másodperccel maradt el az olimpián legjobbjától. Visszanézték már a versenyt, elemezték edzőivel az úszását és a felkészülést,

de egy konkrét dolgot sem tudnak kiemelni,

mi vezetett oda, hogy ilyen gyengén teljesített. Megjegyezte: hazai közönség előtt a jövő évi vb-n szeretne visszatérni a legjobbak közé.

Széles közvetlenül Gyurta riói szereplése után hangsúlyozta: nem tudja vállalni a felelősséget, amiért a címvédő már az előfutamban kiesett 200 méteres mellúszásban.

Szerinte meg kellene kérdezni Kovácshegyi Ferencet és Wirth Balázst, hogy ki a felelős. Hangsúlyozta:

ő változatlanul elkészítette az edzésterveket, de az utolsó évben, amikor Gyurta egyre gyengébben úszott, az UTE sportolója más felkészülési program szerint tréningezett.

Széles Sándor (b) és Kovácshegyi Ferenc a 2015-ös kazanyi vizes vb-n Forrás: MTI/Kovács Anikó

Úgy fogalmazott: január óta elsőként érkezik tanítványa edzéseire, és utolsóként távozik, mégsem tudja vállalni a felelősséget a szerepléséért.

A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el az előfutamban, így nem jutott be az elődöntőbe.

A szám háromszoros világbajnokaként a 27 éves sportoló 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

Széles arról is beszélt, hogy a viszonya továbbra is nagyon jó a sportolóval, vagyis nem ezen múlt az eredményessége, és nem zárja ki, hogy közösen dolgozzanak a jövő évi budapesti világbajnokságot megelőzően.

Úgy azonban nem lehet vállalni, hogy megint más irányítsa a munkáját, és más készítse fel” – mondta egy hónapja Széles Sándor.