Rettegnek Djokovictól a US Openen

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic reacts during his men's first round singles tennis match against Argentina's Juan Martin Del Potro at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 7, 2016. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic harmadszor jutott tovább úgy a mostani US Openen, hogy az ellenfele nem állt ki ellene, vagy menet közben visszalépett.

A világelső teniszező ellen a kilencedik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga futhatott neki a negyeddöntőnek, de idő előtt befejezte: a címvédő szerb 6:3, 6:2-es vezetésénél, bal térdét fájlalva feladta az összecsapást.

A második fordulóban a cseh Jiri Vesely nem lépett pályára Djokoviccsal szemben, majd a harmadik körben az orosz Mihail Juzsnij az első szettben visszalépett sérülés miatt.

A világranglista-vezető Djokovic, aki sorozatban tizedszer jutott el legalább az elődöntőig a US Openen, a fináléért az ugyancsak francia Gaël Monfilsszal mérkőzik. Aki szintén sérülékeny játékos.

Djokovic eddig összesen tíz szettet játszott a tornán, rövidítést még nem is kellett teljesítenie, igaz, Monfils is csak 15 szettnél tart, mert egyet sem veszített el idáig.

US Open, negyeddöntő, férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Tsonga (francia, 9.) 6:3, 6:2-es állásnál Tsonga visszalépett
Monfils (francia, 10.)-Pouille (francia, 24.) 6:4, 6:3, 6:3

nők:
Wozniacki (dán)-Sevastova (lett) 6:0, 6:2
Kerber (német, 2.)-Vinci (olasz, 7.) 7:5, 6:0