Vágólapra másolva!
Az Excellesports.com nevű, női sportolókkal fogalkozó amerikai honlap minden héten megválasztja a hét legjobb sportolónőit, és ezúttal Hosszú Katinka is bekerült a top háromba.

Az élen a világranglista-vezető Serena Williams végzett, aki a US Openen legyőzte a kazah Jaroszlava Svedovát - Babos Tímea párostársát -, és ezzel egy óriási rekordot döntött meg. A 34 éves amerikai teniszezőnő a 308. győzelmét aratta Grand Slam-tornán.

Serena Williams a Grand Slam-tornák királynője Forrás: MTI

Az előző körben a női csúcsot írta át, a Svedova elleni diadalával pedig Roger Federert előzte meg, és került ezzel az abszolút rangsor élére.

Hosszú Katinka folytatta remeklését a rövidpályás úszó Világkupán. Múlt héten, Moszkvában aranyérmet nyert 100 háton, 200, 400 és 800 gyorson, illetve 100, 200 és 400 vegyesen egyaránt. Sikereiért 50 ezer dollárral jutalmazták, a Világkupákon az olimpia óta eddig 91 500 dollárt gyűjtött össze.

A pontversenyt óriási fölénnyel vezeti, miután az első két európai viadalon, Chartres-ban és Berlinben is parádézott.

A harmadik hely Kealia Ohaié lett. A futballista az amerikai női focibajnokságban négy gólt szerzett egy héten belül. Houston Dash játékosa a hétközi fordulóban ugyanúgy két gólt vállalt, mint a hét végi játéknapon.