Vágólapra másolva!
Elhunyt a skót bokszoló, aki csütörtökön az ötödik menetben elveszítette a váltósúlyú vébémeccsét Glasgow-ban. Mike Towell mindössze 25 éves volt.

A walesi Dale Ewans alaposan elverte Towellt, aki már az első menetben padlót fogott, majd amikor az ötödik menetben is lement, Victor Loughlin vezetőbíró beszüntette a mérkőzést. Ekkorra a skót már olyan rossz állapotban volt, hogy hordágyban kellett kivinni a ringből – írja a Guardian.

A mérkőzésszervező szombat hajnalban jelentette be, hogy

a sportoló életét nem tudták megmenteni a glasgow-i Queen Elizabeth kórházban.

A 25 éves skót ökölvívó barátnője, Chloe Ross "megtört szívvel" nyilatkozta, hogy valamivel 11 óra után kapcsolták ki a sportolót életben tartó készülékeket, miután a teste feladta a küzdelmet.

Mike Towell Forrás: STV.tv

"Ez volt életem leghosszabb 24 órája. A kisfiam apukája elment, de tudom, hogy ha felnő, büszke lesz arra, amit az apja elért. Elveszítettem a legidegesítőbb, de legjobb barátomat" – mondta Ross.

Veretlenül kezdte a meccset

A sportolót képviselő promóter, az edzője és Towell családja is közleményben tudatta, hogy megrendültek a fiatal bokszoló halálán, de további kommentárokat nem fűztek az esethez. A győztes Dale Ewans szintén szomorúan nyilatkozott: "Soha nem akartam azt látni, hogy az ellenfelemet hordágyon viszik le. Teljes szívvel együttérzek Mike szüleivel és családjával."

Towell veretlenül kezdte a csütörtöki mérkőzést, 11 korábbi mérkőzését megnyerte.

Victor Loughlin mérkőzésvezetőnek ez már a második súlyos következményekkel járó mérkőzése, Chris Eubank és Nick Blackwell meccsét a 10. menetben szakította félbe, de már késő volt: Blackwell karrierjének véget vetett egy agyában képződött vérrög.