Gyurta Dániel szavai „morális dolgokat” vetnek fel

Gyurta Dániel
Hungary's Daniel Gyurta competes in the men's 200m breaststroke swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 7, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Széles Sándor, az olimpiai bajnok mellúszó Gyurta Dániel korábbi edzője szerint szakmailag ugyan eltávolodtak egymástól tanítványával, de így is meglepte, amikor a múlt héten kiderült, 17 év után elválnak útjaik.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című hétfői műsorában elmondta, nem érti azokat a sajtóban Gyurta Dánieltől megjelent mondatokat, miszerint ő a megromlott egészségi állapota miatt nem tudta volna ellátni feladatait, hiszen a januárban indult felkészülés minden edzésén – már gyógyultan – részt vett, kivéve egy amerikai edzőtábort, amelyről közös megegyezéssel maradt távol.

Gyurta elárulta, miért szakított Széles Sándorral

A világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel a múlt héten jelentette be, hogy a jövőben Nagy Józseffel készül majd, és hozzátette, akkor is így döntött volna, ha Rióban megvédi címét.

Széles Sándor szerint ezek

„morális dolgokat” vetnek fel, és ugyan érezte, hogy szakmailag távolodnak egymástól, valamint hogy Gyurta mellett „rossz súgók” is vannak,

ugyanakkor emberileg minden rendben volt közöttük. Hozzátette, még közvetlenül a riói indulás előtt is kikérte tanácsát tanítványa, aki címvédőként csak a 17. lett 200 méter mellen.

Gyurta Dániel váltani akart, de nem maradt benne tüske Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Széles Sándor elmondta, „az élet megy tovább”, az UTE-nél most többek között Kapás Boglárkával és Gyurta Gergellyel dolgozhatnak, a műhelyben pedig további 80 fiatal úszó között próbálják megtalálni a jövő kiválóságait.