Djokovic nyert és már elődöntős az ATP-vb-n

TENNIS - ATP WORLD TOUR FINALS - DAY 3 ATP FINALS LONDON MASTERS SPORT TENNIS
Novak Djokovic of Serbia against Milos Raonic of Canada during the ATP World Tour Finals, Masters 2016 tennis match on November 15, 2016 played at O2 Arena in London, England - Photo Ella Ling / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A szerb Novak Djokovic két szettben legyőzte a kanadai Milos Raonicot, és bejutott az elődöntőbe a férfi teniszezők szezonzáró londoni ATP-világbajnokságának keddi játéknapján.

Az Ivan Lendl-csoport második fordulójának második meccsén mindkét játszma rövidítésben dőlt el. Raonic 14, ellenfele viszont csupán két ászt szervált, ám Djokovic ennek ellenére győzni tudott. Ami azt jelenti, hogy elsőként jutott be az elődöntőbe, és várhatja az ellenfelét.

Fej vagy írás?

A másik (John McEnroe) csoportban Andy Murray és Kei Nisikori is yert az első fordulóban (előbbi Marin Cilic, utóbbi Stan Wawrinka ellen), kettejük szerdai mérkőzése el is döntheti, hogy ki nyeri ezt a csoportot.

A kulisszák mögött:

Djokovic és Murray az év végi ranglista elsőségért is versenyt fut, aki nyer Londonban, az zárhatja az esztendőt a teniszvilág tetején.

A 7,5 millió dollár (2,15 milliárd forint) összdíjazású világbajnokság másik - John McEnroe nevét viselő - csoportjában a világelső brit Andy Murray, a horvát Marin Cilic, a japán Nisikori Kej és a svájci Stan Wawrinka szerepel.

Eközben a párosoknál:

Eredmények:
Ivan Lendl-csoport, 2. forduló:
Djokovic (szerb, 2.)-Raonic (kanadai, 4.) 7:6 (8-6), 7:6 (7-5)
korábban:
Thiem (osztrák, 8.)-Monfils (francia, 6.) 6:3, 1:6, 6:4
Az állás: 1. Djokovic 2 győzelem (már továbbjutott), 2. Raonic 1 győzelem/1 vereség (2:2), 3. Thiem 1/1 (3:3), 4. Monfils 0/2