Ha fizet, ejtik a Lochte elleni vádakat

Ryan Lochte, úszás
USA's Ryan Lochte competes in a Men's 200m Individual Medley heat during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Húszezer dollárért kivásárolhatja magát egy bírósági ügyből az amerikaiak hatszoros olimpiai bajnok úszója, Ryan Lochte, aki ellen a brazil hatóságok eljárást folytatnak egy benzinkúton okozott botrány miatt.

A riói olimpián pályafutása hatodik aranyérmét szerezte Ryan Lochte, de az amerikai úszó nem emiatt került az újságok címlapjára. A 32 éves sportoló és három társa, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen egy buliból hazafelé tartva egy benzinkúton balhéztak, szétvertek egy vécét, és szétrúgtak egy ajtót is.

Másnap viszont egy furcsa sztorival álltak elő, miszerint rendőrnek öltözött banditák rabolták ki őket.

Ryan Lochte Forrás: AFP/Martin Bureau

A kihallgatása után végül bevallották, hogy mi történt, és bocsánatot kértek. A brazil hatóságok azonban azóta is nyomozást folytatnak, a TMZ portál úgy tudja, a rióiak akár arra is hajlandóak lennének, hogy megszüntessék a Lochte elleni eljárást, amennyiben az úszó kifizeti a kirótt bírságot.

A közel húszezer dollárhoz képest a honfitársa Jimmy Feigen olcsóbban megúszta, a 4x100 méteres gyorsváltóval ugyancsak olimpiai aranyat szerző úszó egy hónapja ennek a felét fizette ki egy brazil rekreációs intézetnek, így ellen ejtették is a vádat.