Társoldalunk:

Hosszú Katinka nem vállalta a váltót

2016.12.10. 19:28

Hosszú Katinka nem vállalta a 4x200-as gyorsváltót, így a csapat nem indulhat - írta az Úszószövetség a Facebook-oldalán.

"Sajnos, Késely Ajna betegsége nem jött rendbe, így a váltó csak akkor állhatott volna rajthoz, ha Katinka hajlandó délelőtt is úszni (az eredeti elképzelések szerint a döntőre állt volna be), mivel így négy bevethető női úszónk van, Katinkán kívül Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka (ő csak a váltó miatt utazott ki) és Verrasztó Evelyn. Az erre vonatkozó kérésre azonban nemleges válasz érkezett Katinkától, így a szövetségi kapitány kénytelen volt a váltót visszaléptetni."

A fenti szöveget a szövetség Facebook-oldala írta, később pedig frissítették Hargitay András szövetségi kapitány nyilatkozatával: "Úgy döntöttünk Katinkával, dobjuk a váltót a regenerálódás miatt. Nem jutott volna ideje a pihenésre az esti program előtt, ha még a váltót a bevállalja."

A Windsorban eddig öt vb-aranyat nyert Hosszú a szombat esti - magyar idő szerint vasárnap hajnali - programban három számban érdekelt: a 200 méter vegyes és az 50 méter hát döntőjében, valamint a 100 méter pillangó elődöntőjében.