Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel nagyon élvezi a munkát, és Nagy József személyében kiváló edzőt talált magának, erről az olimpiai és háromszoros világbajnok mellúszó a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt. Azt mondta, észlelte, hogy az úszósportban valami nincs rendben, de most már szeretne előretekinteni.

Emberpróbáló edzések vannak mögötte, Nagy József pedig új színt hozott Gyurta Dániel életébe. Az olimpiai bajnok mellúszó a riói olimpia után edzőt váltott, és a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, jó úton halad afelé, hogy visszanyerje azt a formáját, amelyben már minőségi edzéseket lesz képes végezni.

„Nagy József varázslatosan sok újdonságot hozott az életembe. Már ez nagyszerű, emellett rendkívül higgadt, alázatos, nagyon szerény, mindezek ellenére pedig hihetetlenül határozott személyiség, és ez igaz rá a medence partján, de a hétköznapok során is. Rendet és fegyelmet ad, és hozott egy olyan programot is, amellyel még csak ismerkedem, de már kezdem látni, mit fogunk csinálni a közeljövőben” – nyilatkozta.

Gyurta Dániel Forrás: MTI/Illyés Tibor

Elmondta, rossz érzéssel nézte a múlt heti windsori rövid pályás világbajnokságot, mert szeretett volna inkább versenyezni, de két hónap kihagyás után nem tudott volna olyan teljesítményt nyújtani, amivel elégedett lehetett volna.

– mondta. A fiatalabb Gyurta fivér 400 vegyesen a 6., 1500 gyorson pedig a 7. helyen végzett, és mindkét távon nagyon közel járt egyéni csúcsaihoz.

A vb előtt sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán indulhat-e 400 vegyesen, Hargitay András úszókapitány ugyanis először úgy döntött, nem engedi. Végül a nagy ellenkezés hatására megváltoztatta döntését.

Gyurta Gergely Forrás: AFP/ATTILA KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

„Reméljük, hasonló nem fordul elő többet. Ha rendes szabályok és előre lefektetett válogatási elvek lesznek, ha nem antidemokratikus úton születnek döntések, hanem a sportág objektív mércéje, a stopperóra lesz a mérvadó, akkor a jövőben ez nem köszönhet vissza” – mondta Gyurta Dániel a kialakult helyzetről.

A sportágban kialakult helyzettel kapcsolatban azért csak a közösségi oldalakon nyilvánult meg, mert saját magát sportolónak, úszónak tartja, és csak ahhoz van joga, hogy a véleményét elmondja. „Azt észleltem, hogy az úszósportban valami nincs rendben” – nyilatkozta, de hozzátette, inkább már a jövőt szeretné építeni.

A Gyárfás Tamás úszóelnök lemondása után két tőmondatot írt ki oldalára: Nagy levegő. Tiszta lap.

– mondta.