Vágólapra másolva!
Hüttner Csaba lett a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője - döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége hétfőn.

A 45 éves egykori kenus négyesben négyszeres világbajnok volt, de Európa-bajnoki aranyérmet is nyert, három olimpián volt tartalék, ezt követően pedig a legmagasabb edzői végzettséget szerezte meg. 2008 és 2009 között az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője volt, 2009-től 2013-ig utánpótlás szövetségi kapitányként, majd 2014 és 2016 között a szövetség utánpótlás vezetőedzőjeként dolgozott. Az ő irányítása alatt az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon fantasztikus sikert ért el a magyar válogatott, amely 25 érmet szerzett.

Hüttner Csaba váltja Storcz Botondot Forrás: MKKSZ

„Hatalmas megtiszteltetés és nagy kihívás is egyben ez a feladat, de egy sportolói múlttal rendelkező ember mindig keresi az új utakat, a megmérettetés lehetőségét. Mindig is az volt a vágyam, hogy a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként egyszer én vezethessem a szakmai munkát és ez most teljesült.

– nyilatkozta Hüttner Csaba, akit az elnökség felkért a 2017-es, valamint a négy éves olimpiai program kidolgozására.

Balról: Horváth Csaba, Kolonics György, Szuszkó László és Hüttner Csaba az 1998-as szegedi vébén győztes kenunégyes Forrás: MTI/Illyés Tibor

A felnőtt válogatott éléről távozó Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Sprint Bizottságába. A háromszoros olimpiai bajnoknak így a következő olimpiai ciklusban többek közt komoly befolyása lesz a gyorsasági szakág versenyrendszerének kialakításához.