Magára maradt Babos Tímea Melbourne-ben

Gálfi Dalma arckép, portré FOTÓ győztes KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Budapest, 2015. szeptember 16. Az amerikai nyílt teniszbajnokság junior női versenyének győztese, Gálfi Dalma teniszező a XI. kerületi Park Teniszklubban tartott sajtótájékoztatóján 2015. szeptember 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Magára maradt Babos Tímea Melbourne-ben, ő lesz az egyetlen magyar induló az év első Grand Slamén, mert Gálfi Dalma a selejtező 2. fordulójában fájdalmas vereséget szenvedett a macedón Lina Gjorcseszkától.

A világranglista-helyezés alapján bizakodva várhatta ellenfelét Gálfi Dalma egy hosszú nap végén. Az eső miatt sokáig csak fárasztó semmittevéssel telt a péntek Melbourne-ben, de estére elvonultak a felhők, és újra a teniszé lett a főszerep.

Lina Gjorcseszkáról annyit lehetett tudni, hogy 202. a ranglistán és 22 évesen, tavaly decemberben kikapott Bukta Ágnestől a dubaji ITF-tornán 7:5, 1:6, 7:5-re.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ha valaki csak ezt a mérkőzését látta, nem értette, hogy nem tudott eddig a 200. helynél előbbre jutni a ranglistán. Az első pillanattól sült a keze, jól adogatott, lőtte a vonalakat, szinte nem tudott hibázni és nagyon okosan, taktikusan teniszezett. Persze,

egy igazán jó Gálfi Dalmának lett volna keresnivalója így is,

de a magyar teniszező képtelen volt kizökkenteni, nyomás alá helyezni a macedónt, ahhoz pontosabb, variábilisabb tenisz kellett volna.

Nem segített a hét kettőshiba és hogy a négy fogadóelőnyéből egyet sem tudott brékre váltani. Azt nem lehet mondani, hogy könnyen megadta magát, próbálkozott, de egyre tanácstalanabbul nézett ki az elvesztett labdamenetek után az edzőjére, hogy mit is kellene csinálnia.

Barátosi Levente egyébként - egyetértésben Gálfi édesapjával - tartott attól, hogy milyen hatással lesznek rá a fanatikus macedón szurkolók.

Gálfi Dalma Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tény, hogy a húsz fős társaság az első ponttól az utolsóig, labdarúgó-mérkőzéseken megszokott hangulatot teremtett a 22-es pályánál.

Olykor átlépték a még tolerálható hangszintet, előfordult, hogy a biztonságiaknak kellett őket csitítani,

de tévedés lenne ezzel magyarázni a 6:1, 6:1-es vereséget.

A meccs úgy tartott 51 percig, hogy az első játszma után Gálfi Dalma meglátogatta a toalettet, sajnos ez sem segített. Szomorú, de az utolsó 12 labdamenetből csak kettőt nyert Gálfi Dalma. Egy dolog biztos, ha Gjorcseszka minden mérkőzésén így teniszezne, akkor rég az első százban jegyeznék. Ez persze nem vigasztalja Gálfit, aki ezzel elbúcsúzott az idei Australian Opentől.

Gálfi Dalma mondta a meccs előtt: