Lindsey Vonn megszerezte 77. Vk-győzelmét

Alpine Skiing World Cup in Garmisch-Partenkirchen LBY ladies WORLD CUP ALPINE SKIING
Winner Lindsey Vonn of the USA stands on the victory podium after the run in women's downhill at the Alpine Skiing World Cup in Garmisch-Partenkirchen, Germany, 21 January 2017. Photo: Stephan Jansen/dpa
Vágólapra másolva!
Az amerikai Lindsey Vonn nyerte szombaton a női alpesi sízők lesikló világkupa-viadalát a németországi Garmisch-Partenkirchenben, karrierje 77. vk-győzelmét aratva.

Az olimpiai és világbajnok, a szakág nyolcszoros Vk-győztese egy hete az ausztriai Zauchenseeben tért vissza a mezőnybe, miután novemberben kartörést szenvedett. Ott még csak a 13. helyen ért célba, ezúttal azonban már nem volt nála gyorsabb.

Lindsey Vonn alatt jól csúszott a hó Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Karl-Josef Hildenbrand

Mögötte második lett az összetett vk-címvédő svájci Lara Gut 15 századmásodperces hátránnyal, míg a harmadik helyen a német Viktoria Rebensburg végzett. A szakági pontversenyben vezető, az első három versenyt megnyerő szlovén Ilka Stuhec ezúttal a nyolcadik lett.

Vonn ezzel megszerezte a 77. Vk-győzelmét valamennyi szakágat figyelembe véve, amivel a nők között már két éve vezet, és már csupán kilenc siker választja el Ingemar Stenmarknak a férfiak között tartott 86 győzelmet számláló rekordjától.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:43.41 perc
2. Lara Gut (svájci) 1:43.56
3. Viktoria Rebensburg (német) 1:43.89

A szakági vk állása 5 verseny után: 1. Ilka Stuhec (szlovén) 377 pont, 2. Gut 260, 3. Sofia Goggia (olasz) 220
Az összetett vk állása 21 viadalt követően: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1008 pont, 2. Gut 773, 3. Stuhec 616