Vágólapra másolva!
Meglepetésre Nicole Schmidhofer nyerte meg az alpesisí-világbajnokság első aranyérmét St. Moritzban: a 27 éves osztrák sportoló a nők keddi szuperóriás-műlesikló versenyén bizonyult a leggyorsabbnak.

Remek tempóban teljesítette a pályát, melynek különösen a technikásabb második felével gyűlt meg több síző gondja. A legtisztább menetet az osztrák versenyző produkálta, ennek eredményeként 33 századmásodperccel előzte meg a második liechtensteini Tina Weirathert és 36-tal a szakági világkupában vezető svájci Lara Gutot.

Schmidhofer a felnőttek között eddig nem rendelkezett kiemelkedő eredménnyel. Világversenyen most állhatott először dobogóra, míg világkupa-viadalon is csupán kétszer került az első három közé, de nyernie még nem sikerült.

Weirather szintén karrierje első felnőtt vb-érmét szerezte meg, míg Gut már ötödször állhatott dobogóra, az aranyéremre azonban továbbra is várnia kell.

A versenyből a címvédő osztrák Anna Veith és a súlyos sérülése után nemrég visszatért, amerikai Lindsey Vonn is kiesett.

A svájci vb-n nem szerepelhet Miklós Edit, aki január 15-én Altenmarkt-Zauchenseeben súlyos térdsérülést szenvedett.

Női szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:
Nicole Schmidhofer (Ausztria) 1:21.34 perc
2. Tina Weirather (Liechtenstein) 1:21.67
3. Lara Gut (Svájc) 1:21.70