Széles Sándor: El akartak takarítani az útból

Széles Sándor
Széles Sándor, a magyar úszóválogatott mesteredzője instruálja az úszókat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában
Vágólapra másolva!
Az úszóedző Széles Sándor szívesen lenne Bernek Péter trénere. Gyurta Dániel egykori edzője a Borsnak nyilatkozott. Az edző szerint Berneknek nagyon kicsi hiányzik ahhoz, hogy olimpiai bajnok legyen, ez akár Tokióban is sikerülhet neki.

– fogalmazott a Borsnak Széles, aki érez magában annyit erőt, hogy akár egy egészen kisgyereket is fel tudjon készíteni az olimpiáig. – Úgy érzem, öt-hat év alatt szép eredményt tudnék elérni a fiatalokkal. Persze, ez nem csak rajtam múlik. Egy jó edzőnek szerencsére is szüksége van, hogy akadjon egy olyan őstehetsége, mint amilyen Gyurta Dani volt."

Széles Sándor nagyon szeretne Bernek Péter edzője lenni Forrás: MTI/Rosta Tibor

A 61 éves mesteredző nemcsak fiatalokban gondolkodik, hanem élversenyzőkben is, már meg is van a terve, hogy kiből tudna a 2020-as tokiói olimpián érmest faragni.

Bernek Péter a 2016-os londoni úszó-Európa-bajnokságon Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

"Sosem csakliztam el edzőtől versenyzőt, most sem ezt szeretném. Jelenlegi trénerével, Nagy Péterrel együtt segíteném Peti olimpiai felkészülését. Az Eb-ezüst- és bronzérmes úszó egyébként is kedvel engem" – zárta Széles.