Gyárfás továbbra is teljes jogú vizes vb szervezőbizottságának

Gyárfás Tamás Gyárfás Tamás a MÚSZ leköszönő elnöke
Gyárfás Tamás a MÚSZ leköszönő elnöke
Vágólapra másolva!
Múlt péntek óta úgy tűnt, hogy Gyárfás Tamás kikerül a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságából, mivel megszűnt a társelnöki posztja. A kedden megjelent Magyar Közlönyben viszont az szerepel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a bizottság tagjává nevezte ki a volt magyar úszóelnököt, a Nemzetközi Úszó Szövetség jelenlegi alelnökét. A szervezőbizottság most pontosít.

Az már korábban eldőlt, hogy elnökként egyedül Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a testületet, amelyben Gyárfás Tamáson kívül négy szövetségi elnök is tanácskozási és véleményezési joggal rendelkezik.

Közéjük tartozik Bienerth Gusztáv (Magyar Úszó Szövetség), Kemény Dénes (Magyar Vízilabda Szövetség, Tuzson Bence (Magyar Műugró Szakszövetség) és Haranghy Csaba (Magyar Szinkronúszó Szövetség).

Gyárfás Tamás vissszakerült a szervezőbizottságba Fotó: Polyák Attila - Origo

Azonban, mint azt a kedden este kiadott közleményében a vizes vb szervezőbizottsága jelzi, a Magyar Úszó Szövetség volt elnökét nem kellett kinevezni, miután tagsága eddig is folytonos volt a szervezetben, egyetlen napra sem szünetelt.

"A korábbi tudósításokkal ellentétben – a Magyar Közlönyben ma megjelent kormányhatározat értelmében – Gyárfás Tamás a FINA alelnökeként továbbra is a 2017. évi FINA-világbajnokság szervező-bizottságának teljes jogú, szavazattal rendelkező tagjaként tevékenykedik, megbízatása folyamatos, nem szünetelt az elmúlt időszakban. A vizes sportágak szakszövetségeinek elnökei meghívottként, tanácskozási joggal vehetnek részt a testület ülésein" - jelenti ki a közlemény.

A kormányhatározat kiemeli, hogy a bizottság elnöke, tagjai és titkára tevékenységükért tiszteletdíjban nem részesülnek.