Vágólapra másolva!
Stollár Fanny felnőtt pályafutása első igazán jelentős győzelmét könyvelhette el a budapesti WTA-torna keddi játéknapján, amikor a nyolcaddöntőbe jutásért két szettben verte a világranglistán több mint kétszáz hellyel előtte álló Danka Kovinicet.

A juniorok között Wimbledonban páros bajnoki címet nyerő Stollár Fanny szabadkártyával vehetett részt a hazai rendezésű WTA-tornán, ahol - felnőtt pályafutása során először - mindjárt a főtáblán kapott helyet. És, ha már így alakult, akkor a 19 éves Stollár meg is hálálta a szervezők bizalmát: a világranglista 282. helyén álló Stollár az első fordulóban két szettben legyőzte a rangsorban 69. montenegrói Danka Kovinicet.

Stollár Fanny nem akármilyen skalpot gyűjtött be első WTA-meccsén Forrás: Hungarian Tennis

Első felnőtt WTA-tornáján vívott első, és mindjárt győztes mérkőzése után érthetően vidáman és elégedett nyilatkozott az Origo helyszínen tartózkodó munkatársának.

A nyolcaddöntőben újabb top 100-as ellenfél vár Stollárra: az első fordulóban a szlovák Jana Cepelovát két sima szettben (6:2, 6:2) legyőző, a világranglistán 66. német Annika Beck próbálja útját állni. Stollár Fanny még párosban is versenyben van, ahol Bukta Ágnessel az oldalán az első helyen kiemelt Babos Tímea, Lucie Safarová kettőssel mérkőzhet meg a második körben.