Brutális német fölény az északisí-vébén

Eric Frenzel, Johannes Rydzek, Björn Kircheisen, északisí-vb, északi összetett
(L-R) Second placed Eric Frenzel, winner Johannes Rydzek and third placed Bjoern Kircheisen of Germany react after crossing the finish line during the men's nordic combined 10 km individual Gundersen event of the 2017 FIS Nordic World Ski Championships in Lahti, Finland, on February 24, 2017. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Esélye sem volt más nemzetnek dobogóra férnie az északisí-világbajnokság pénteki napján a finnországi Lahtiban, ahol a férfiak északi összetett versenyében négy német végzett az élen.

A győztes a címvédő Johannes Rydzek lett, aki a 10 km-es sífutásban ledolgozta a 14 másodperces hátrányát a síugrást megnyerő Eric Frenzellel szemben, és végül 15 másodpercet még rá is verve riválisára aranyérmes lett.

A bronzérmet Björn Kircheisen szerezte meg, a 4. pedig Fabian Riessle lett, aki egy tizedmásodperccel előbb ért célba a legjobb nem német, a japán Vatanabe Akito előtt.

Frenzel, Rydzek és Kircheisen öröme érthető Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

„Nagyon nehéz szavakat találnom erre a teljesítményre, érzelmileg is megérintett a győzelem. Már álmodtunk hasonlóról, de hogy ilyen nyomás alatt sikerüljön, sohasem hittem volna" – nyilatkozta boldogan Hermann Weinbuch, a válogatott edzője.

Eredmények, északi összetett, normál sáncos verseny:
1. Johannes Rydzek (Németország) 26:19.6 perc
2. Eric Frenzel (Németország) 26:34.5
3. Björn Kircheisen (Németország) 26:49.6.