Fucsovics kikapott Isztomintól

Fucsovics Márton, tenisz
Budapest, 2017. február 12. Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkőzésen az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntőjében a fővárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyző 7:6 (8-6), 6:2-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton két szettben kikapott az üzbég Gyenyisz Isztomintól a 2,5 millió dollár összdíjazású, dubaji keménypályás férfi tenisztorna selejtezőjének utolsó fordulójában, így nem került fel a 32-es főtáblára. A mérkőzést vasárnap elmosta az eső, így hétfőre halasztották.

Az első szettet simán nyerte 6:1-re a kvalifikáció első kiemeltje, Isztomin, majd a másodikban már sokkal nagyobb erőbedobásra késztette őt magyar riválisa. A második felvonás egészen a rövidítésig ment, s ebben aztán - 7-5-re - az üzbég volt a jobb.

Isztomin januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon óriási meglepetést okozott azzal, hogy a második fordulóban megverte a címvédő, hatszoros bajnok szerb Novak Djokovicot.

Fucsovics Márton Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fucsovics a selejtező első körében az olasz Thomas Fabbianót búcsúztatta két szettben (7:6, 6:4), s dubaji szerepléséért 3980 dollárt, valamint tíz világranglista-pontot kapott.