Nem jött be a szexmentes felkészülés Haye-nek

boksz, ökölvívás, David Haye, Tony Bellew
British boxer Tony Bellew (top) punches rival and British compatriot David Haye through the ropes to win their heavyweight boxing match at the O2 Arena in London on March 4, 2017. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
A brit ökölvívás egyik legnagyobb meglepetését okozta szombat este a cirkálósúlyú WBC-világbajnok, Tony Bellew, aki a 11. menetben kiütötte a ringből David Haye-t, és végül TKO-val legyőzte esélyesebbnek tartott riválisát.

Bellew (29-2-1, 19 KO) a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok, David Haye (28-3-0, 26 KO) ellen húzott kesztyűt. A Profiboksz.hu beszámolója szerint a toronymagas esélyesként kikiáltott Haye kezdte jobban a találkozót, álmosabb első menet után agresszívebb taktikájával irányította a találkozót, ám szokatlanul pontatlannak bizonyult, így nem sikerült igazán komoly találatokat bevinnie.

Bellew leginkább túlélésre játszott, és igyekezett elkerülni Haye bombáit, aki a korábbi hangzatos nyilatkozatainak megfelelően megpróbálta kiütni ellenfelét. Hogy csúcsformában legyen, állítólag még a szextől is tartózkodott, azt mondta a mérkőzés előtt, hogy „egy oroszlán is akkor a legveszélyesebb, ha éhes és kanos."

Tony Bellew öröme Forrás: AFP/Justin Tallis

A 6. menetben Bellew betalált egy jobbkezessel, amitől komoly bajba került Haye, mint utólag kiderült, sorsfordító volt a mérkőzés szempontjából.

Haye háromszor is padlóra került (kettőt csúszásnak ítélt a vezetőbíró), és a menet során valamikor összeszedett egy lábsérülést is, ami jelentősen hátráltatta a mérkőzés kései meneteiben.

Haye innentől kezdve képtelen volt a saját bokszát hozni, sántítva, leginkább álló helyzetben volt kénytelen bunyózni, Bellew pedig okosan kihasználta ellenfele sérülését, és többször keményen el is találta az erejével teljesen elkészült ellenfelét.

Haye kiesett a kötelek között a ringből Forrás: AFP/Justin Tallis

Haye a 11. menetben ismét padlóra került, egy ütéstől a kötelek között kiesett a ringből, és ugyan felállt, edzője, Shane McGuigan bedobta a törölközőt, így vetve véget a korábbi világbajnok szenvedésének.