Csak egy legenda lánya állíthatta meg a magyar junior vívót

A bal szélen Pusztai Liza, mellette pedig a győztes Szofija Pozdnyakova
Vágólapra másolva!
A kardozó Pusztai Liza ezüstérmet nyert a junior vívók plovdivi Európa-bajnokságán, a döntőben a legendás Sztaniszlav Pozdnyakov lányától kapott ki.

A 16 éves sportoló - aki a Bulgáriában zajló kontinensviadalon a kadettek között egy arany- és egy ezüstéremmel zárt - a húszévesek között a magyar szövetség tájékoztatása szerint a csoportküzdelmeket százszázalékosan, azaz hat győzelemmel zárta, majd egészen az elődöntőig ellenállhatatlan vívással menetelt:

a legjobb 32 között brit ellenfelét 15-7-re, a nyolcaddöntőben román riválisát 15-5-re, a negyeddöntőben olasz ellenfelét pedig 15-9-re győzte le.

Ezt követően jött a görög Teodora Guntura elleni elődöntő, amelyben jóval magasabb riválisa 4-8-ról ugyan fordított, majd vezetett is 14-13-ra, Pusztai azonban innen hozta vissza az összecsapást.

A bal szélen Pusztai Liza, mellette pedig a győztes Szofia Pozdnyakova Forrás: facebook.com/hunfencing

A fináléban Szofia Pozdnyakova volt az ellenfél, végül szoros csatában az orosz diadalmaskodott 15-12-re. Az újdonsült Európa-bajnok a génjeiben hordozza a fegyvernem tudományát: édesapja ugyanis nem más, mint a háromszoros olimpiai - Barcelonában, Atlantában és Sydneyben csapatban, az amerikai játékokon pedig egyéniben is győzni tudott - és tízszeres világbajnok kardvívó, Sztaniszlav Pozdnyakov.