Lemieux ájultra ütötte Stevenst

David Lemieux, boksz
LAS VEGAS, NEVADA - MAY 07: David Lemieux celebrates after his TKO win over Glen Tapia during the NABO middleweight title fight at T-Mobile Arena on May 7, 2016 in Las Vegas, Nevada. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rövid, ám annál látványosabb mérkőzést vívott egymással szombaton este az IBF korábbi profi bokszvilágbajnoka, David Lemieux, valamint az ex-világbajnoki kihívó Curtis Stevens. A kanadai brutális kiütéssel nyert.

A New York-i Veronában összecsapó két bunyós a várakozásoknak megfelelően nem taktikázta túl a 12 menetre kiírt középsúlyú találkozót, és az első perctől nyíltsisakos küzdelem alakult ki.

A kemény ütésváltásokkal tarkított ütközetből végül a kanadai Lemieux jött ki jobban, miután a harmadik felvonásban egy gyilkos balhoroggal leütötte Stevenst, aki ájultan rogyott a padlóra, illetve a kötelek alá, a vezetőbíró pedig rövid számolást követően véget is vetett a mérkőzésnek.

A rendezvény programjában tért vissza hosszú, több mint egy éves kihagyás után a korábban több kategóriában is vb-övet szerző Yuriorkis Gamboa. A kubai klasszisra ezúttal a nicaraguai Rene Alvarado várt, és ugyan Gamboa meglehetősen rozsdásnak tűnt a könnyűsúlyú mérkőzés során, a 10., záró etapban pedig számolni is kellett rá, végül egyhangú pontozásos (97-92, 97-92, 97-93) zárta a találkozót.

David Lemieux örülhetett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Christian Petersen

A gálán két magyar öklöző is kesztyűt húzott, sajnos kevés sikerrel: a Profibox Promotiont erősítő nagyközépsúlyú Séra Zoltán a 4. menetben kapott ki D'Mitrius Ballardtól, a könnyűsúlyban bokszoló Máté Ádámot pedig a 2. felvonásban léptették le Damon Allennel szemben.

Forrás: Profiboksz.hu